brouwcommissie | bière curie

De brouwcommissie van Marie Curie is de jongste aanwinst binnen het commissielandschap. Ze gaat zich bezighouden met het brouwen van speciaalbier. De bieren zullen veelal naar thema's worden gemaakt waarbij uiterlijk en smaak van het bier het specifieke onderwerp weerspiegelen. In theorie dan.


De commissie bestaat op dit moment uit:

Commissiehoofd: [verborgen]
[verborgen]
Bestuursafgevaardigde: [verborgen]
Leden: [verborgen]
[verborgen]
[verborgen]
[verborgen]
[verborgen]
[verborgen]
[verborgen]


Inmiddels zijn er al heel wat bieren gebrouwen. Hieronder een lijst met de meest recente brouwsels:

  • #15 Pszenica 2 (weizen); 6.4%
  • #16 Skagerrak (Baltic porter); 6.6%
  • #17 cdots (Belgische tripel); 7.1%
  • #18 Derglaith 2 (Irish Red Ale); 5.2%
  • #19 Pavel (Russian Imperial Stout); 11.4%
  • #20 Vickers 3.3 (English Bitter); 3.3%
  • #21 Miel Subtil (Honing Blonde); 6.3%
  • #22 Dzika Pszenica (Weizen); 6.2%
  • #23 Prearis (Quadrupel); 9.3%
  • #24 SMaSHing Pumpkin (pompoenbier); 6.2%
  • #25abc Super Lekkere Hop (blonde); 5%
  • #26 Pszenica IV (weizen); 5.4%
  • #27 Caislean Shillelagh (stout); 3.9%
  • #28 Pellel (Pale Ale); 4.8%
  • #29 Bioweizen (weizen); 5%
  • #30 Vol goede mjod (honingblonde); 6.4%
  • #31 Bialy dym 2 (rooktarwebier); ~ 3%
  • #32 Weizen V (weizen); 4.5%
  • #33 cdots2 (tripel); 8.9%
  • #34 Weizen VI (weizen); ~6%
  • #35 Choco Loco (dunkel weizen); ~6%
  • #36 <naamloos> (Belgisch amberbier); ~9%
  • #37 McGag (India Pale Ale); ~5%
  • #38 Loesje (weizen); ~5.5%
  • #39 Pszenica VII (weizen); ~6%
  • #41 Imperial Porter (porter); ~7%
  • #42 Black Trumps orange (barleywine); ~10%
  • #43 Introbier 2016 (bruin bier); ~8%
  • #44 Studio Flashback Ltd. (English dark ale); ~7%
  • #45 Dunkel Wiezen (dunkel weizen); ~8.4%
  • #46 RAGnarok (honey ale); ~7%


Heb je ideeën voor een mooi bier of een gave activiteit die nog cooler zou zijn als er een speciaalbier voor was: stuur dan een mailtje naar .

De brouwcommissie kan, in overleg met het bestuur, ook voor externen een speciaalbier brouwen. Ideaal voor lustra, symposia en het begin van de lente. Neem voor mogelijkheden contact op met het hoofd.