natuur- en sterrenkunde studeren in nijmegen?

Als je denkt aan het studeren van natuur- en sterrenkunde in Nijmegen zal je in de eerste plaats denken aan het volgen van colleges. Maar naast de colleges kan de universiteit ook wat gezelligheid betreft heel wat te bieden hebben. Een grote rol in die gezelligheid speelt de studievereniging voor natuur- en sterrenkundestudenten, Marie Curie. Vrijwel alle natuur- en sterrenkundestudenten zijn lid van Marie Curie. En dat is niet voor niets...

We hebben een gedeelde kantine waar je in de pauze kan zitten of buiten de pauze kan zitten studeren. Er staan spellen, er zijn tafels om aan te studeren en er staan relaxte banken om even op uit te rusten. Het is een ruimte waar je je medestudenten ontmoet. Daarnaast organiseren we veel borrels en activiteiten. Daarbij moet je denken aan speciaalbierborrels, Biermiddagen, spelletjesmiddagen, studiemiddagen, etc.

We hebben ook ons eigen verenigingsblad, genaamd 'Impuls'. De Impuls verschijnt vier keer per jaar en bevat allerlei zinnige en onzinnige artikelen die al dan niet iets met je studie te maken hebben. Verder organiseren we één keer per jaar een weekend. Twee dagen lang allerlei sportieve en maffe activiteiten doen en vooral twee dagen lang feesten en weinig slapen.

Marie Curie organiseert ook veel studiegerelateerde activiteiten. Zo regelen we excursies naar bedrijven die iets met natuur- of sterrenkunde te maken hebben. Door hier aan deel te nemen kan je je oriënteren op wat er buiten de universiteit allemaal aan wetenschap te doen is. Een veel groter evenement is de studiereis. Een keer per jaar gaan we twee weken lang op bezoek bij buitenlandse natuur- en sterrenkundige instituten en universiteiten, waarbij uiteraard ook aandacht is voor het culturele aspect.

Marie Curie zorgt voor ontspanning tijdens je studie en, niet onbelangrijk, dat je je medestudenten op een gezellige manier leert kennen. Wij zorgen ervoor dat het studeren van natuur- en sterrenkunde meer dan studeren alleen wordt!


vragen

Het kan bijna niet anders dan dat je na het lezen van dit stukje nog vragen hebt. Wil je die vragen beantwoord hebben? Stuur dan even een mailtje naar .


profielwerkstuk

Iedere HAVO/VWO-scholier moet een profielwerkstuk maken, wat niet altijd even gemakkelijk is. Natuurlijk zijn wij daarom bereid om je eventuele vragen daarover te beantwoorden, maar bedenk wel dat voor dergelijke problemen het exo steunpunt in het leven is geroepen. De kans dat zij je uit de brand kunnen helpen met je werkstuk is waarschijnlijk groter. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.ru.nl/exo/ van het exo steunpunt Nijmegen. Succes!


studiegids

Je kunt Marie Curie ook terugvinden in de studiegids.nl.