wat is marie curie?

Marie Curie is een studievereniging voor alle studenten en medewerkers van de studie natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft als doel de contacten tussen enerzijds studenten onderling en anderzijds studenten en medewerkers van de opleiding te verbeteren. Zo organiseert Marie excursies naar interessante bedrijven, symposia en een jaarlijkse, tweeweekse studiereis.

Natuurlijk zorgt Marie Curie ook voor de nodige ontspanning: er worden ieder jaar verschillende borrels, films en uitstapjes georganiseerd om de zware studie zo goed mogelijk te verlichten.

Marie Curie beschikt over een gedeelde kantine op de β-faculteit. Je vond de oude zuidkantine op de begane grond in de 1-gang van het Huygensgebouw. Op dit moment verhuist de gedeelde kantine naar de 5-gang.

geschiedenis van marie curie

De huidige studievereninging Marie Curie is op 25 november 1977 opgericht onder de naam Marie.

In het toenmalige gebouw voor natuur- en sterrenkunde waren nog weinig gezellige aangelegenheden voor studenten. Onder het initiatief van Jan van Ruitenbeek, Stef Zaicek, Lex Sewuster, Jean-Paul Borgonjen en Jos Bergervoet heeft 'Marie' toen een koffiehoekje met een tafelvoetbalspel en dergelijke neergezet.

Marie Curie staat sinds 26 November 1987 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.