wat is s.v. marie curie?

Marie Curie is de studievereniging voor alle studenten en medewerkers van de studie Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als studievereniging zorgt zij ervoor dat het contact tussen studenten onderling evenals tussen studenten en medewerkers en de opleiding zelf verbetert. Zo organiseert Marie Curie excursies naar interessante bedrijven, symposia, colloquia en neemt Marie Curie bijna elk jaar een tweeweekse studiereis af van Stichting Marie Curie Reizen (SMCR verkort).

Naast deze educatieve activiteiten zorgt Marie Curie ook voor de nodige ontspanning. Zo worden er verschillende borrels, activiteiten en uitstapjes georganiseerd, waaronder een jaarlijkse stedentrip. Dit alles om de zware studie van Natuur- en Sterrenkunde zo goed mogelijk te verlichten. Marie Curie maakt gebruik van een gedeelde kantine (de Zuidkantine) in de Bèta-faculteit. In deze kantine is altijd plaats voor ontspanning of een goede natuurkundige discussie van tijd tot tijd. De Zuidkantine is ook de thuislocatie van de wekelijkse borrel (de Biermiddag) waar studenten even tot rust kunnen komen na een drukke studieweek. De Zuidkantine is te vinden op de begane grond aan het einde van de vijfde gang van het Huygensgebouw.

Kortom, is studievereniging Marie Curie de brug tussen de studenten, medewerkers en de studie van Natuur- en Sterrenkunde waarbij studie- en ontspanningsgerichte activiteiten centraal staan, te herkennen aan ons prachtige logo met de initialen van Marie Curie en de golf:

geschiedenis van marie curie

De huidige studievereninging Marie Curie is op 25 november 1977 opgericht onder de naam Marie.

In het toenmalige gebouw voor natuur- en sterrenkunde waren nog weinig gezellige aangelegenheden voor studenten. Onder het initiatief van Jan van Ruitenbeek, Stef Zaicek, Lex Sewuster, Jean-Paul Borgonjen en Jos Bergervoet heeft 'Marie' toen een koffiehoekje met een tafelvoetbalspel en dergelijke neergezet. Later is het veranderd naar het volledige Marie Curie.

Marie Curie staat sinds 26 November 1987 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.