Verenigd Koninkrijkreis 2024

In 2024 was de smcr studiereis een rondreis door het Verenigd Koninkrijk. Onze reisblog kun je hier vinden: https://marie-curie.nl/blog/6.

De reis begon voor de dertien studenten en één wetenschappelijke begeleider (Bart Zonneveld) op 24 april tijdens de lunchpauze op Nijmegen Centraal. Vanuit hier vertrokken we per trein naar Londen.

In de avond kwamen we aan in Londen, waar we ongeveer een week zijn gebleven. We hebben hier de Joint European Torus (Nuclear Fusion), Cambridge (Quantum Matter), Oxford (Physical Chemistry) en University College London (Antikythera Mechanism) bezocht. Verder zijn we hier in Cambridge samen uit eten geweest. Daarna ging onze tocht door naar Edinburgh, waar we Torness Nuclear Power Station (Nuclear Fission) en St. Andrew's University (Opto-Electronics & Organic Semiconductors) bezocht hebben. Ook hebben we hier een nature tour gedaan naar Callander, een plaatsje dat op de grens tussen de Low- en Highlands ligt.

Na Edinburgh, verliet Bart ons en ging onze reis met de andere wetenschappelijk begeleider (Anthony Bwembya) verder in Middlesbrough. Hier gingen we 1100 meter onder de grond naar de Boulby Mine. Dit is een actieve mijn, waar ze onder andere onderzoek doen naar donkere materie! Hierna hebben we gereist naar onze laatste stad: Manchester. In Manchester hebben we de laatste twee instituten bezocht, Jodrell Bank Observatory met zijn gigantische radiotelescopen en Sheffield University (Applied Particle Physics). Aan het einde van het weekend was het, na een gezellig Eurovisie-avondje, alweer tijd om naar huis te gaan. We zijn aan het begin van de nacht, na een bijzondere aanvaarding op Utrecht Centraal, veilig thuisgekomen met een rugzak vol met bijzondere en leerzame ervaringen!

De doelgroep van de reis waren studenten die bezig zijn hun bachelor Natuur- en Sterrenkunde af te ronden aan de Radboud Universiteit, of al aan hun master begonnen zijn. Deze reis werd aangeboden voor €590 + 150 - 590 per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor de trein, overnachting, een paar culturele uitjes en een aantal keer samen uiteten. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding werden door deelnemers zelf betaald. Voor deze reis geldt het [verborgen] van de smcr. De studiereis telt mee als een vak van 3 ec, en naderhand worden onze ervaringen door de deelnemers in een reisverslag gebundeld.

Als je nog vragen hebt, spreek dan iemand van de commissie aan of mail naar .

De BBCie:

  • Mascotte Malcom (a.i. Voorzitter)
  • Saskia Okkerman (Secretaris)
  • Romy Vermaak (Penningmeester)
  • Ida DiVincenzo (Verslaglegger)
V.l.n.r.: Romy, mascotte Malcom, Ida, Saskia
Deze studiereis van de Stichting Marie Curie Reizen is mede mogelijk gemaakt door S.V. Marie Curie, nnv, nikhef, slim (Student Life and International Mobility), de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (fnwi) van de Radboud Universiteit en verscheidene onderzoeksafdelingen van het fnwi.