koreareis 2016

In 2016 ging de studiereis van de smcr naar Zuid-Korea. We reisden met een groep van 19 studenten en één wetenschappelijk begeleider (dr. Jordy Bouwman) naar Zuid-Korea: een snel groeiende speler in de wetenschappelijke wereld en een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Op donderdag 21 april vlogen we vanaf Amsterdam naar Seoel. Eenmaal goed aangekomen, sprongen we in het diepe met een tour door de Gangnam wijk, het Beverly Hills van Zuid-Korea. In Seoel hebben we een bezoek gebracht aan enkele grote universiteiten. Verder stonden de zonnecellen van LG, die in Nijmegen worden ontwikkeld, op het schema en hebben we ook neuroscience de revue laten passeren bij het Korea Institute of Science and Technology.

Na een paar dagen trokken we zuidwaards voor een korte stop in Suwon, om het Samsung Innovation Museum en een zusteruniversiteit van de ru te bezoeken, waar de nodige nanotechnologie voorgeschoteld te kregen. Daarna gingen we door naar Busan, een grote stad aan de andere kant van het land die als één van de weinige stand heeft gehouden tijdens de Koreaanse oorlog. Dit was de uitvalsbasis om instituten in Ulsan (optica) en Pohang (optische telescoop en synchrotron) te bezoeken.

Uiteraard was er tijd over om de indrukwekkende Koreaanse cultuur te beleven. Zo stond onder meer een tour naar de grens met Noord-Korea, een bezoek aan een boeddhistische tempel en als afsluiting het Lotus Lantern Festival in Seoel op het programma. Bovendien hebben we de Nederlandse ambassade in Seoel aangedaan. Op dinsdag 10 mei landden we tegen de middag weer op Schiphol.

De doelgroep van de reis waren studenten die bezig zijn hun bachelor Natuur- en Sterrenkunde af te ronden aan de Radboud Universiteit, of al aan hun master begonnen zijn. Dankzij sponsoring was het mogelijk deze reis aan te bieden voor €±150 per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en dagelijks eetgeld. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding werden door deelnemers zelf betaald. Voor deze reis geldt het [verborgen] van de smcr. De studiereis telt mee als vak van 3 ec, en naderhand werden onze ervaringen door de deelnemers in een reisverslag gebundeld. Het reisverslag is hier te vinden: [verborgen].

Als je nog vragen hebt, spreek dan gerust één van de commissieleden aan, ze zijn ook te bereiken via .

De Meditacie:

  • Kiane de Kleijne (Voorzitter)
  • Jop van Dijk (Secretaris)
  • Marlie van Workum (Penningmeester)
  • Sam van Vliet (Verslaglegger)
V.l.n.r.: Marlie, Jop, Kiane, Sam
Deze studiereis van de Stichting Marie Curie Reizen is mede mogelijk gemaakt door S.V. Marie Curie, nnv, nikhef, eps, nwo, snuf, de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (fnwi) van de Radboud Universiteit en verscheidene onderzoeksafdelingen van het fnwi.