japanreis 2019

In 2019 ging de studiereis van de smcr naar Japan. Op 18 april werden we uitgezwaaid op Nijmegen centraal en begon de reis naar Japan met een groep van 19 studenten en één wetenschappelijk begeleider (dr. Simona Cristescu). Een dag later kwamen we aan op onze eerste bestemming: Tsukuba. Hier hebben de eerste drie dagen doorgebracht en hebben we twee deeltjesversnellers (kek en j-parc) en het ruimtevaartsinstituut jaxa bezoht. Een deel van de groep is op de tweede dag om 5 uur 's ochtends opgestaan om voor een insituutsbezoek nog Mount Tsukuba te beklimmen: dit was een prachtige tocht langs rijstvelden, traditionele dorpen, tempels en bossen. Het was zeker het vroeg opstaan waard!

Hierna namen we de trein naar onze tweede bestemming: Tokyo. Er zat een drukke paar dagen voor ons te wachten: we gingen namelijk 6 instituten bezoeken de komende 4 dagen waaronder riken, Tokyo University of Science, Nihon University en Univeristy of Tokyo. Alle instituten zorgden voor een leerzaam en divers programma en ontvingen ons met open armen.

Hierna begon het culturele deel van de reis echt: de Golden Week. In deze dagen zijn we met z'n alle naar Fuji geweest, verplaatst naar onze laatste bestemming Kyoto, een dagtrip naar de tempels en herten van Nara gemaakt en een tripje naar Osaka gemaakt.

Na deze geweldige tijd kwam de laatste dag aan die bestond uit het laatste instituutsbezoek aan het roboticainstituut naist en de reis van Kyoto naar het vliegveld van Osaka. Na deze geweldige reis zijn we gelukkig allemaal veilig thuis gekomen op 7 mei en kunnen we allemaal terugkijken naar deze geweldige ervaring die we hebben gehad in Japan.

De doelgroep van de reis waren studenten die bezig zijn hun bachelor Natuur- en Sterrenkunde af te ronden aan de Radboud Universiteit, of al aan hun master begonnen zijn. Dankzij sponsoring was het mogelijk deze reis aan te bieden voor €800 ±150 per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en dagelijks eetgeld. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding werden door deelnemers zelf betaald. Voor deze reis geldt het [verborgen] van de smcr. De studiereis telt mee als een vak van 3 ec, en naderhand werden onze ervaringen door de deelnemers in een reisverslag gebundeld. Het reisverslag is hier te vinden: [verborgen].

Als je nog vragen hebt, spreek dan gerust één van de commissieleden aan, ze zijn ook te bereiken via .

De Tamagotcie:

  • Ilija Milutin (Voorzitter)
  • Julian Strik (Secretaris)
  • Kees van Kempen (Penningmeester)
  • Björk Johannes (Verslaglegger)
V.l.n.r.: Ilija, Björk, Julian, Kees
Deze studiereis van de Stichting Marie Curie Reizen is mede mogelijk gemaakt door S.V. Marie Curie, nnv, nikhef, eps, StudentLife, de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (fnwi) van de Radboud Universiteit en verscheidene onderzoeksafdelingen van het fnwi.