Informatie voor Eerstejaars

Op deze pagina kan je allemaal informatie vinden omtrent de technische kant van de universiteit. Denk hierbij aan je rooster, hoe je je inschrijft voor vakken, etcetera.

Osiris

Osiris is het programma op de universiteit waar je je inschrijft voor vakken en waar je definitief je cijfers zal krijgen. Ook moet je hier een foto uploaden voor je studentenpas; als het goed is heb je hier een mail over ontvangen. Om je in te schrijven voor een vak klik je aan de linkerkant op het pennetje. Vervolgens druk je op 'Course'. Hier moet je zorgen dat aan de linkerkant '2024' geselecteerd staat. Vervolgens kan je je inschrijven voor de vakken van het eerste kwartaal. Op https://www.ru.nl/studiegids/2024/science/bachelor/bachelor-natuur-sterrenkunde/eerste-jaar-b1/programma-b1/ is te vinden welke vakken dit zijn. Voor dubbele bachelors (natuurkunde + wiskunde) is dit https://www.ru.nl/studiegids/2024/science/bachelor/dubbele-bachelor-wiskunde-natuur-sterrenkunde/eerste-jaar-b1/programma-b1/. Hou de berichten van de universiteit in de gaten om te zien wanneer de inschrijving opengaat en sluit voor een bepaald kwartaal. Verder nog belangrijk om te weten: als je je inschrijft voor een vak word je automatisch ingeschreven voor het tentamen, maar niet voor het hertentamen! Schrijf je hier dus op tijd voor in als je het vak niet gehaald hebt.

Als je je uit wil schrijven voor een vak, doe je dit ook via Osiris. Klik hiervoor ook op het pennetje, maar ga nu naar `Show my enrolments'. Hier selecteer je het vak en druk je op de grote rode knop rechtsboven.

Brightspace

Brightspace is een enorm belangrijk programma. Hier staat alle informatie van de vakken zelf, zoals de studiegids, het huiswerk, etcetera. Gelukkig wijst dit programma ook vrij voor zich. Als je je inschrijft op Osiris, zie je vanaf dat punt het vak verschijnen op Brightspace. Hier kan je op het vak klikken om naar de pagina van dat vak te gaan. Hier zullen de belangrijke mededelingen van de docent komen te staan. Onder `Content' zal de meeste informatie van het vak verschijnen, het is aan de docent zelf om te bepalen hoe dit precies ingedeeld is. Ook kan je onder 'Activities/Assignments' huiswerkopdrachten inleveren. Bij veel vakken worden deze nagekeken en telt dit mee als bonus voor je huiswerk. Hou de berichten van de docent in de gaten om te zien of dit het geval is. Verder nog belangrijk om te weten; de app van Brightspace heet verwarrend genoeg Pulse. Het is handig om deze te hebben!

Rooster

Je rooster wordt geregeld via een andere website, https://persoonlijkrooster.ru.nl/. Hier moet je eerst nog je studie toevoegen voordat je je vakken kan zien. Hiervoor klik je op 'Rooster toevoegen', onder '2024/2025' klik je op 'Studieprogramma' en vervolgens zoek je op `Natuur- en Sterrenkunde Bachelor jaar 1' of 'Wiskunde en Natuurkunde Dubbele Bachelor jaar 1'. Als het goed is verschijnt je rooster nu!

Mail

De mail van de universiteit wordt geregeld via Outlook. Hiervoor moet je een authenticator-app op je telefoon hebben. Ook hiervoor heb je hopelijk een bericht ontvangen van de universiteit. Helaas is het sinds 2023-2024 niet meer mogelijk om je mail door te laten sturen naar je persoonlijke mail, dus zorg dat je deze mailbox om de zoveel tijd even controleert. Hier kan namelijk echt belangrijke informatie langskomen.

Boeken bestellen

Het bestellen van boeken kan met korting via de studievereniging. Wij hebben een overeenkomst met Dekker van der Vegt, een lokale boekenwinkel in Nijmegen. Alle informatie hiervoor staat op een andere pagina, namelijk https://marie-curie.nl/page/show/12. Belangrijk om te weten is dat je nog geen lid van Marie Curie hoeft te zijn om je boeken met korting te bestellen, je kan namelijk bij Dekker van der Vegt aangeven dat je dit wel gaat worden. Achteraf wordt dan gecontroleerd of je het daadwerkelijk bent.

Inschrijven bij Marie Curie

Hopelijk wil je ook lid worden van de studievereniging Marie Curie! We willen je graag als nieuw lid hebben. Wel willen we aan je vragen of je nog kan wachten tot en met 1 augustus, dit maakt onze boekhouding namelijk makkelijker. Er zal ook een centraal inschrijfmoment zijn in de introductieweek, dus als je hieraan deelneemt is het het makkelijkst als je je daar inschrijft.