italiëreis 2022

Van 26 april tot 15 mei houden we tijdens onze reis een blog bij. Wil je op de hoogte blijven van wat we zien, leren en uitspoken? Ga dan naar https://marie-curie.nl/blog/4.

In 2022 zal de studiereis van de smcr naar Italië (en Duitsland en Frankrijk) gaan! Tijdens deze reis zal de reiscommissie, de Caprecie, met 19 studenten en 1 wetenschappelijke begeleider vele natuurkundige instituten, universiteiten en andere interessante natuurkunde zaken in deze landen bezoeken.

Op dinsdag 26 april zal de groep vertrekken vanuit het mooie Nijmegen naar München, waar ze na een korte stop en met nieuwe natuurkundige kennis doortrekken naar Triest. In Triest verblijft de groep wat langer voordat ze hun reis vervolgen naar Florence, Pisa en Grenoble, waarna ze weer op zondag 15 mei terugkeren naar Nijmegen. Bekende namen die waarschijnlijk tegenkomen worden op deze reis zijn onder andere virgo en cern. Door de grote aanwezigheid van natuurkunde in Italië is er voor iedereen wat wils, alle onderwerpen komen haast aan bod.

De doelgroep van de reis zijn studenten die bezig zijn hun bachelor Natuur- en Sterrenkunde af te ronden aan de Radboud Universiteit, of al aan hun master begonnen zijn. Deze reis wordt verder aangeboden voor €525 + 150 - 525 per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en dagelijks eetgeld. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding moet door deelnemers zelf worden betaald. Voor deze reis geldt het [verborgen] van de smcr. De studiereis telt mee als een vak van 3 ec, en naderhand zullen de ervaringen door de deelnemers in een reisverslag gebundeld worden.

Als je nog vragen hebt, spreek dan gerust één van de commissieleden aan, ze zijn ook te bereiken via .

De Caprecie:

  • Maarten de Dreu (Voorzitter)
  • Agnes van Hoof (Secretaris)
  • Aileen Mentink (Penningmeester)
  • Emma Spierings (Verslaglegger)
V.l.n.r.: Emma, Aileen, Agnes, Maarten
Deze studiereis van de Stichting Marie Curie Reizen is mede mogelijk gemaakt door S.V. Marie Curie, nnv, nikhef, eps, StudentLife, de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (fnwi) van de Radboud Universiteit en verscheidene onderzoeksafdelingen van het fnwi.