Californiëreis 2017

Zoals ieder jaar organiseert de SMCR weer een studiereis. We zullen met een groep van 19 studenten en één wetenschappelijk begeleider (dr. Giel Berden) afreizen naar Californie: een gebied dat bekend staat om zijn uitgebreide natuurparken en grote steden, maar waar ook een aantal van de voornaamste universiteiten van de wereld zich bevinden! Op vrijdag 21 april vliegen we vanaf Amsterdam naar Los Angeles, waar we de eerste nacht door brengen. Vervolgens reizen we verder naar San Francisco om daar te beginnen met een bezoek aan de Muir Woods waar we versteld zullen staan van de prachtige natuur.

Zodra het weekend voorbij is zullen we dan aan de echte fysica beginnen, waarbij we een bezoek gaan brengen aan verschillende afdelingen van Berkeley, waaronder de Advanced Light Source (ALS), maar ook een aardbevingencentrum en het Lawrence Livermore National Laboratory waar ze onderzoek doen naar kernfusie.

Stanford en SLAC zullen ook zeker niet vergeten worden.

We zullen ons bezoek aan San Francisco afsluiten met een bezoek aan NASA Ames, waarna we door zullen reizen langs de kust naar Los Angeles.

Onderweg naar Los Angeles zullen we nog een tussenstop maken bij Cambria om te genieten van het strand en hopelijk nog een aantal golven te kunnen pakken.

Na een dag ontspannen en vluchten uit het stadsleven gaan we door naar Los Angeles om daar onze laatste week vol fysica en cultuur te beleven. We zullen hierbij langs Caltech, Irvine en the University of Southern California gaan met als hoogtepunt NASA’s JPL. Tijdens ons verblijf in Los Angeles zal er op 5 mei Cinco de Mayo gevierd worden. Dit is een Mexicaanse feestdag die in Los Angeles vooral gevierd wordt om de band met de Mexicaanse inwoners te versterken. Uiteindelijk zullen we dan echt weer terug naar Nederland moeten en op 8 mei vliegen we van Los Angeles naar Amsterdam waar we op 9 mei zullen landen.

De doelgroep van de reis zijn studenten die bezig zijn hun bachelor natuur- en sterrenkunde af te ronden of al aan hun master begonnen zijn. Dankzij sponsoring is het mogelijk deze reis aan te bieden voor 775 +/- 150 euro per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en eten. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding dienen door deelnemers zelf betaald te worden. Voor deze reis geldt het reisreglement 2016-2017 van de SMCR. Deze is te vinden op deze site onder het kopje Vereniging / Marie Curie reizen / Algemeen. De studiereis telt mee als vak van 3 EC, en naderhand worden onze ervaringen door de deelnemers in een reisverslag gebundeld. Inmiddels zit de stemming er al goed in en wordt door een enthousiaste groep volop aan de reader gewerkt, zodat we goed beslagen ten ijs komen en zowel de cultuur als de fysica in al zijn facetten kunnen waarderen.

Zou je nog vragen hebben, spreek dan gerust één van de commissieleden aan of mail naar of .

De Californicacie:
Ester Nijrolder (voorzitter)
Daniëlle Pieterse (penningmeester)
Teun Maas (secretaris)
William Kuijltjes (verslaglegging)

ciefoto_1617_californicacie

Met dank aan

Logo NikhefLogo NNV
Logo NWO
Logo EPS

De studiereizen en excursies van de Stichting Marie Curie Reizen worden mede mogelijk gemaakt door Nikhef, de Nederlandse Natuurkundige Vereniging, het NWO en EPS.