Spanjereis 2015

Zoals ieder jaar organiseert de SMCR ditmaal ook weer een studiereis. We zullen met een groep van 19 studenten en één wetenschappelijk begeleider (dr. Steffen Wiedmann) afreizen naar Spanje: het land dat door door de unieke geschiedenis nu bekend staat om zijn architectuur, natuur en eetcultuur. Op zaterdag 2 mei vliegen we vanaf Eindhoven naar Barcelona, waar we onder andere het Institut de Ciéncies Fotóniques en de Sincrotrón Alba zullen bezoeken. Met een tussenstop in Zaragoza reizen we per trein door naar Madrid om hier o.a. een bezoek te brengen aan het Laboratorio Nacional de Fusión. Vervolgens zullen we de laatste week doorbrengen in Granada en Sevilla, waar we ver buiten de stad het Plataforma Solar de Almería, de Calar Alto Observatory, en in de Sierra Nevada een radiotelescoop bezoeken. Uiteraard is er tijd over om de indrukwekkende Spaanse cultuur te bekijken, met als hoogtepunt een bezoek aan het Alhambra. Dinsdag 19 mei zullen we weer vanuit Sevilla terugvliegen naar Schiphol.

De doelgroep van de reis zijn studenten die bezig zijn hun bachelor natuur- en sterrenkunde af te ronden of al aan hun master begonnen zijn. Dankzij sponsoring is het mogelijk deze reis aan te bieden voor 470 +/- 150 euro per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en eten. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding dienen door deelnemers zelf betaald te worden. Voor deze reis geldt het reisreglement 2014-2015 van de SMCR. Deze is te vinden op deze site onder het kopje Vereniging / Marie Curie reizen / Algemeen.

Zou je nog vragen hebben over deze reis, spreek dan gerust één van de commissieleden aan of mail naar

De Inquisicie:
Niels Hesp (voorzitter)
Thom Ottenbros (penningmeester)
Stefan Horst (secretaris)
Mart Greuell (verslaglegging)

Met dank aan

Logo FOMLogo NNV

De studiereizen en excursies van de Stichting Marie Curie Reizen worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting FOM en de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.