studentenwelzijn

Vind je het moeilijk om met de coronacrisis om te gaan? Zit je ergens mee, heb je vragen over je studie, gaat het thuis niet zo lekker of heb je andere problemen waar je niet mee wil blijven zitten en graag hulp voor zou willen? Dan biedt de Radboud Universiteit verschillende opties om contact mee op te nemen. Er is keuze uit een afspraak met een studieadviseur, vertrouwenspersoon, studentenpsycholoog, studentendecaan, studietrainer en studiekeuze- en loopbaanadviseur. Hieronder staat elke optie uitgelegd.

Verder kun je vervelende gebeurtenissen binnen de vereniging ook melden bij het bestuur, door een bestuurslid aan te spreken of contact op te nemen via e-mail of WhatsApp. De e-mailadressen van alle bestuursleden zijn te vinden op deze pagina.

Actuele updates over de studentenwelzijn die de Radboud Universiteit aanbiedt, zijn te vinden op hun site. Hier staan ook diverse links naar workshops, trainingen, cursussen en ondersteuning voor verslaving.


Studieadviseur: De studieadviseur is het eerste aanspreekpunt, hier kan je terecht voor allerlei vragen. Bijvoorbeeld over het studieprogramma of persoonlijke problemen. Indien nodig, verwijst de studieadviseur je door naar een andere begeleider of adviseur. De studieadviseurs voor Natuur- en Sterrenkunde zijn:

 1. Mw. drs. Maike Becks
  Kamer hg00.538
  T: 024-36 53013
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Bachelor, trainer studievaardigheden
 2. Mw. drs. Marjolijn Roeters
  Kamer hg00.540
  T: 06-50010363
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Bachelor tweede- en ouderejaars
 3. Rosa van Heesch, MSc
  Kamer hg00.540
  T: 06-50010415
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Bachelor derdejaar, Dubbele bachelor Wis/NaSt, Master

Studentenpsycholoog: Hier kun je terecht als je studieresultaten tegenvallen of niet studeert vanwege persoonlijke problemen. Je kan hier ook terecht als je je depressief voelt en/of angst, stress, somberheid en onzekerheid ervaart bij het studeren. Ook kun je hier terecht om hulp te zoeken met het omgaan van de coronacrisis. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Studentendecaan: Hier kun je terecht als je aanpassingen in je studie nodig hebt vanwege een functiebeperking, je financiële problemen hebt, je studievertraging oploopt, je vragen hebt over wet- en regelgeving, je flexibel wil studeren of als je aan topsport doet. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Studietrainer: Hier kun je terecht als je het studeren uitstelt, je studieresultaten tegenvallen of als je emotionele problemen hebt, waarvan je denkt dat dit komt door je manier van studeren of tijdsbesteding. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Studiekeuze- en loopbaanadviseur: Hier kun je terecht voor advies en twijfel over je studiekeuze, je masterkeuze, loopbaanoriëntatie of loopbaanoriëntatie in combinatie met een functiebeperking. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Vertrouwenspersoon: Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht als je last hebt van ongewenst gedrag. Voor meer informatie en contactgegevens verwijzen we je door naar de site.