Externe mentale hulpverlening

Zit je ergens mee, heb je vragen over je studie of aanpassingen nodig in je studie, gaat het thuis niet zo lekker of heb je andere problemen waar je niet mee wil blijven zitten en graag hulp voor zou willen? Er zijn verschillende opties om hiermee geholpen te worden! De Radboud Universiteit biedt bijvoorbeeld verschillende hulpverleners aan die jou met jouw problemen kunnen helpen, studiegerelateerd of niet. Als je liever anoniem en digitaal hulp wil, kan dit ook! Frisse Gedachtes is een stichting die zich richt op het mentale welzijn van studenten. Ze doen dit door hun chatdienst en Frisse Gedachtes Connects, een dienst die studenten in contact met elkaar brengt. Onder 'Meer informatie en contact' kun je meer over beide partijen lezen en eventueel contact opnemen met ze!

Schroom verder niet om vervelende gebeurtenissen binnen de vereniging te melden bij het bestuur, door een bestuurslid aan te spreken of contact op te nemen via e-mail of WhatsApp. Zij kunnen, indien nodig, helpen om gepaste stappen te nemen binnen en/of buiten de vereniging. De e-mailadressen van alle bestuursleden zijn te vinden op deze pagina.

Actuele updates over de studentenwelzijn die de Radboud Universiteit aanbiedt, zijn te vinden op hun site. Hier staan ook diverse links naar workshops, trainingen, cursussen en ondersteuning voor verslaving.

Meer informatie en contact


Binnen de Radboud Universiteit
Studieadviseur De studieadviseur is het eerste aanspreekpunt, hier kan je terecht voor allerlei vragen. Bijvoorbeeld over het studieprogramma of persoonlijke problemen. Indien nodig, verwijst de studieadviseur je door naar een andere begeleider of adviseur. De studieadviseurs voor Natuur- en Sterrenkunde zijn:
 1. Mw. drs. Maike Becks
  Kamer hg00.813
  T: 024-3653013
  WhatsApp: 06-17179870
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Bachelor eerste- en tweedejaars, trainer studievaardigheden
 2. Mw. drs. Marjolijn Roeters
  Kamer hg00.816
  T & WhatsApp: 06-50010363
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Bachelor derde- en ouderejaars
 3. Rosa van Heesch, MSc
  Kamer hg00.812
  T: 06-50010415
  E:
  Meteen een afspraak maken
  Dubbele bachelor Wis/NaSt, Master
Studentenpsycholoog Hier kun je terecht als je studieresultaten tegenvallen of niet studeert vanwege persoonlijke problemen. Je kan hier ook terecht als je je depressief voelt en/of angst, stress, somberheid en onzekerheid ervaart bij het studeren. Ook kun je hier terecht om hulp te zoeken met het omgaan van de coronacrisis. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Studentendecaan Hier kun je terecht als je aanpassingen in je studie nodig hebt vanwege een functiebeperking, je financiële problemen hebt, je studievertraging oploopt, je vragen hebt over wet- en regelgeving, je flexibel wil studeren of als je aan topsport doet. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Studietrainer Hier kun je terecht als je het studeren uitstelt, je studieresultaten tegenvallen of als je emotionele problemen hebt, waarvan je denkt dat dit komt door je manier van studeren of tijdsbesteding. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Studiekeuze- en loopbaanadviseur Hier kun je terecht voor advies en twijfel over je studiekeuze, je masterkeuze, loopbaanoriëntatie of loopbaanoriëntatie in combinatie met een functiebeperking. Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Vertrouwenspersoon Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht als je last hebt van ongewenst gedrag. Voor meer informatie en contactgegevens verwijzen we je door naar de site.

Frisse Gedachtes Frisse Gedachtes biedt verschillende diensten aan voor studenten waar ze anoniem en gratis gebruik van kunnen maken. Zo is er een online platform waar je kunt praten met een buddy die een luisterend oor biedt. Verder is er een dienst Frisse Gedachtes Connects. Dit is een overkoepelende dienst waar studenten elkaar kunnen ontmoeten als ze zich aanmelden in een groep of individueel. Er zijn verschillende dingen om je voor aan te melden, zoals een wandeling maken, samen eten of sporten. Als laatste organiseren ze evenementen op lokaal niveau, hier in Nijmegen dus. Met deze evenementen hopen ze mensen bij elkaar te brengen en een plaats te geven waar ze zich veilig voelen om over hun gevoelens te praten. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Diensten van Frisse Gedachtes:
Chat Service
Frisse Gedachtes Connects