iCalendar

Levend weerwolven

Van tot Whatsapp
De gemagnetiseerde kikker is uit het HFML ontsnapt en wil wraak nemen op de biologen omdat ze hem aan de natuurkundigen hadden uitgeleend. Hij zweefde naar het biologielab en besmette iedereen met zijn magneetveld. De biologen konden dit magneetveld niet aan en hun cellen veranderden……. Er bleef niets meer van hun over, behalve hun inner alfa, hongerend naar het uitroeien van alle beta’s. De kikker was tevreden met deze wraak en zweefde het Huygens uit. Hierdoor ging echter een noodalarm af, waardoor alle deuren zich achter hem sloten en de hele beta faculteit met uitsterven bedreigd werd. Terwijl de laatste geluiden van vechtende Huygelingen in zijn oren klonken, zweefde de kikker nog lang en gelukkig.

Wil jij nou altijd al de rest van je betabuddies vermoorden of juist de biologen een kopje kleiner maken? Schrijf je dan snel in op de site voor het meest supertastische levendweerwolven spel voor 27 februari 23:59. The battle will commance op 2 maart en zal alleen op werkdagen gespeeld worden.

LET OP: Dit spel zal worden gespeeld op whatsapp, dus je kunt je keukenmessen thuislaten.
Inschrijflijst open: Inschrijven

Commissielunch

Op tot Zuidgang
Ben je benieuwd welke commissies er allemaal zijn binnen Marie Curie? Of geniet je gewoon heel erg van gratis lunch? Kom dan vooral op 2 maart langs op de commissielunch!

De commissielunch is een mooi moment om te ontdekken wat er allemaal gedaan wordt binnen de vereniging. Op deze lunch staan er allemaal commissies die je graag laten zien en vertellen over wat ze allemaal doen. De activiteiten binnen Marie worden namelijk georganiseerd door vrijwilligers in commissies. Een hoop van hiervan kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Ben je dus op een hele vette activiteit geweest van een bepaalde commissie of denk je dat een commissie écgt bij jou past? Ga dan vooral gezellig een praatje maken en laat jezelf op een interesselijst zetten als het iets voor jou lijkt.

We hopen je maandag 2 maart te zien op de commissielunch!

Knuffels,
Het Bestuur

Bestuursinloopmoment

Op tot HG00.310
Alweer een bestuursinloopmoment? Ja, je leest het goed. Er komt een zware ALV aan met heel veel stukken. Daarom willen we de druk op de ALV verlichten door weer een inloopmoment te organiseren. Hier kunnen jullie terecht met allerlei vragen of opmerkingen over de ALV stukken en de ALV zelf. Zo zijn we als bestuur én jullie als leden beter voorbereid en gaat de ALV hopelijk sneller. Ook willen we het overstappen naar Dekker van de Veght voor de boeken graag met jullie bespreken

Mocht je met iets totaal anders zitten, heb je het vorige inloopmoment gemist of wil je gewoon gezellig kletsen onder het genot van gratis koffie, koekjes en thee, dan ben je natuurlijk ook nog steeds van harte welkom. We organiseren deze momenten zodat mensen op een laagdrempelige manier invloed kunnen hebben op het bestuur van de vereniging. Geef dus vooral je mening en laat van je horen door op het inloopmoment te komen.

Hopelijk tot dan!

Groetjes,
Het Bestuur

Bestuursinteressemoment

Op tot HG00.310
Heb jij altijd al een nobele taak willen uitvoeren. Wil je altijd al aanbeden, gewaardeerd en op handen gedragen worden? Of heb je nog wat tijd over en denk je 'ik wil iets extra's in m'n leven!'. Kom dan op het interessemoment en kijk of bestuur iets voor jou is. We hebben voor ieder wat wils:
  • Voorzitter: Het beste van het beste. Je bent het gezicht van de vereniging, houdt overzicht over je bestuur en vereniging en probeert alles in goede banen te leiden.
  • Secretaris: De structuur achter de schermen. Je notuleert de vergaderingen, houdt de bestuursagenda bij en regelt de post.
  • Penningmeester: Minister van Financiën. Je leert hoe je moet boekhouden en beheert het geld van de vereniging.
  • Commissaris Extern: The Businessman. Je legt contact met bedrijven en probeert sponsoring voor de vereniging binnen te slepen.
  • Commissaris Intern: Marketingmanager. Als Intern stuur je wekelijks de Mariemail, let je op de promotie en houd je de commissies in de gaten.
  • Algemeen Bestuurslid: Van alle markten thuis. Je hebt als algemeen bestuurslid niet veel vaste taken en springt eigenlijk overal bij waar dat nodig is.
Mocht dit je aanspreken (voor zowel aankomend jaar of het jaartje daarop) dan ben je van harte uitgenodigd om op het interesse-in-bestuur-moment een kopje koffie of thee te komen drinken en een koekje erbij te eten. Hopelijk tot dan!

Groetjes,
Aileen
Voorzitter der S.V. Marie Curie

Kroegentocht

Van tot Centrum Nijmegen
Heb jij altijd zin in nog meer biermiddag en zou jij liever de hele avond doorgaan? Dan hebben wij daar dé oplossing voor! Aansluitend op de biermiddag van 5 maart organiseert de Ambicie een kroegentocht door het centrum van Nijmegen heen. Na het bezoeken van diverse kroegen is er rond het begin van de nacht uiteraard tijd om op eigen gelegenheid de zonsopgang op te zoeken in de stad. De inschrijflijst hangt vanaf 6 januari in Zuid en je kan je op de online inschrijflijst inschrijven tot 23 februari. Schrijf je zo snel mogelijk in!

Hopelijk tot dan!

Liefs,
De Ambicie
Inschrijflijst open (15/40): Inschrijven

Lunchlezing Achmea

Op tot
Achmea Holding BV is een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Het bedrijf is de grootste verzekeraar van Nederland.

Of je nu boodschappen doet, Netflix kijkt, een productvergelijking doet op Independer of met Google Maps naar een bestemming rijdt: het maakt bijna niet meer uit wat je doet of je laat data achter. En met die data wordt van alles gedaan, waarbij vaak de nadruk ligt op het voorspellen van gedrag. Zeker ook binnen de financiële branche.

Ook binnen Interpolis gebruiken we machine learning om van alles te voorspellen, van klantgedrag tot schades. Een aansprekend voorbeeld hiervan is de InbraakBarometer in de Interpolis SlimThuis app, die in 2019 meerdere keren in de media is geweest. In deze lunchlezing gaan we er dieper op in en bekijken we de toepassing bij de Barometer.

Groetjes,
Pjotr Koster
Commissaris Extern

RAGweekborrel

Op tot Zuidkantine
Van 4 tot 11 maart vindt de RAGweek dit jaar weer plaats. Dit jaar steunt de RAGweek Free a Girl en de Voedselbank. Wij als Marie Curie willen dit goede doel graag steunen. Daarom zullen we dit jaar, net als vorig jaar, weer een veiling organiseren. De volledige opbrengst van deze veiling zal aan de RAGweek gedoneerd worden.

We hebben als bestuur al wat voorwerpen en diensten voor de veiling liggen, maar dit is niet genoeg. Heb jij dus nog vette dingen liggen waar je vanaf moet of wil je ook graag het goede doel steunen en spullen of een dienst doneren, mail dan naar intern@marie-curie.nl, zodat deze dingen geveild kunnen worden voor het goede doel.

We hopen veel mensen te zien op de borrel en willen iedereen die iets inzendt alvast bedanken. Tot dan!

Groetjes,
Het Bestuur

Landelijke Masterdag

Op tot Leiden
Op vrijdag 6 maart 2020 organiseert vereniging SPiN (Studenten Physica in Nederland) de Landelijke masterdag Natuurkunde. Op deze dag heeft iedere student natuurkunde (of een daaraan gerelateerde studie) de mogelijkheid om een informeel doch informatief gesprek te voeren met alle natuurkunde opleidingen in Nederland. Inschrijven is gratis en kan op de website: https://masterdag.verenigingspin.nl.

De dag zal beginnen met een openingslezing van de voorzitter van de Nederlandse Natuurkunde Vereniging: Diederik Jekel. Na afloop van de lezing kun je rond de informatiemarkt lopen en praten met verschillende opleidingen.

Je kunt elke opleiding van Nederland opzoeken op één locatie zodat je niet het hele land hoeft rond te reizen. Een overzicht met deelnemende opleidingen met bijbehorende omschrijving is te vinden op de website.
De Landelijke masterdag voor natuurkunde zal dit jaar worden georganiseerd in Leiden door een commissie bestaande uit studenten van studievereniging De Leidsche Flesch. Voor vragen of andere zaken verwijzen we naar de contactpagina op onze website.

Met vriendelijke groet,
SPIN

ALV

Op tot HG00.303
De derde ALV van dit jaar komt er alweer aan. We hebben een hoop stukken. Zo hebben we onder andere: de halfjaarsafrekening, het halfjaarssponsoroverzicht, de afrekening, begroting en het jaarverslag van de Coco en de afrekening en begroting van de Münchencie. Er valt dus een hele hoop te bespreken.

De verdeling van de tijden en lokalen is als volgt:
  • 9 maart 18:00-21:00 HG00.303
  • 10 maart 12:30-13:30 HG00.304
  • 11 maart 12:30-13:30 HG00.304
  • 12 maart 12:30-13:30 HG00.304
We hopen veel mensen uit verschillende jaarlagen te zien, want het is belangrijk dat elke jaarlaag goed vertegenwoordigt is en dat zoveel mogelijk mensen hun stem laten horen. Tot op de ALV dus.

Groetjes,
Het Bestuur

Casinoborrel

Op tot Zuidkantine

Zusjesactiviteit

Op tot Universiteit van Twente
Het is tijd voor de eerste Zusjesactiviteit!

We gaan samen met de studieverenigingen SVTN J.D. van der Waals uit Eindhoven en Sv Arago uit Twente een dagje doorbrengen. We zullen afreizen naar de Universiteit van Twente om daar een rondleiding te krijgen bij MESA+, een instituut voor nanotechnologie en daarna zullen we elkaar beter gaan leren kennen tijdens een diner, pubquiz en natuurlijk een afterparty! De activiteit zal plaatsvinden op vrijdag 13 maart.

We zullen vertrekken vanaf station Nijmegen om 13:45 (kan mogelijk nog veranderen) zodat iedereen gratis kan reizen. Er is de mogelijkheid om in Enschede te blijven slapen (komt wel nog een kleine prijs aan vast te zitten, die zodra bekend is hier toegevoegd zal worden). Er is ook de mogelijkheid om de (laatste) trein terug te nemen. De kosten voor deze activiteit zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen (20) voor deze activiteit, dus schrijf je op tijd in! Als er vragen zijn, kunnen deze gemaild worden naar secretaris@marie-curie.nl.

Groetjes namens het 48ste bestuur,
Ilija
Inschrijflijst open: Inschrijven

Carreerservice workshop: 'Wat kan ik met Natuurkunde'

Op tot EOS N 01.560
Ken je dat gevoel wanneer je op een feestje van familie staat en je tante vraagt: "En wat kan je daar eigenlijk mee, Natuurkunde?". Plots komt er een existentiele crisis jouw kant op en je begint maar een beetje slap te lullen alsof het een lineaire mechanica tentamen is. Wees niet gevreesd deze workshop gaat jou uit deze hel helpen. De worskhop is 19 maart het derde bok en zal niet het hele blok duren. Het wordt gegeven door iemand van Careerservice aan de Radboud Universiteit en zij weten precies de cijfers gerelateerd aan Radboud (ex-)studenten.
Inschrijflijst open: Inschrijven

Studiereis

Van tot Canada
The yearly studytrip of the SMCR will go to Canada! We will travel to and around Toronto, Ottawa and Montreal.The price will be 600 + 150 - 600 euros. The trip will last from the 23rd of April until the 11th of May 2020. The draw will take place on the 13rd of December at 12.30 in HG00.108. The registration will be open from the 28th of November at 00:00 until the 11th of December 23:59. For questions you can mail to studytrip2020@marie-curie.nl or bestuur@marie-curie
Inschrijflijst gesloten

Batavierenrace

Van tot
Op 1 mei 2020 is het weer zover: de 48e editie van de Batavierenrace vindt plaats, en dat is gaaf! De Batavierenrace is de ultravette hardloopestafette van Nijmegen naar Enschede, vanaf het Gymnasion, via Duitsland, door de achterhoek, naar de campus van de UTwente. Met een groep natuurkundigen gaan we trainen en strijden, en het wordt hoe dan ook geweldig. Ongeacht of je marathons loopt, of naar de koelkast, iedereen kan meedoen.

De race gaat komend jaar van start om middernacht 1 mei 2020. Er zijn 25 etappes, van ongeveer 5 kilometer tot ongeveer 15 kilometer, voor meiden en jongens. Tussen de etappes reizen we samen, vergezeld door de harmonieën van Scooter, in een busje van start naar finish. We eindigen op de UTwente en kunnen daar gezellig samen slapen op de camping. Op 2 mei afgesloten door het grootste studentenfeest van de Benelux is het het zeker waard. Vraag het maar aan eenieder die ooit meegedaan heeft!

Mocht je nu denken: "Dit wil ik niet missen!", zet jezelf dan nu op de interesselijst.
Inschrijflijst open: Inschrijven

Reünistendag

Op tot FNWI
De reünistendag is de uitgelezen kans voor jou als Natuur- of Sterrenkunde-alumnus om je oude studievrienden weer te zien. Dit jaar zijn we te gast bij een van de nieuwste afdelingen van het FNWI. Vervolgens bezoeken we oud-studiegenoten in hun bierbrouwerij. Mocht je interesse hebben, meld je dan aan via een mail naar reunisten@marie-curie.nl en laat aan iedereen weten dat je komt - spread the word!