Münchenreis 2023

tot
München
De enige echte Münchenreis gaat in 2023 wel weer door! Dus heb jij je favoriete Dirndill al klaarliggen of je Lederhosen aangetrokken, schrijf je dan vooral in voor deze reis!

Op donderdag 21 september zullen we per sprinter en goed bepakt in de juiste sfeer afreizen naar het prachtige München! De reis staat in het teken van culturele ervaringen met als hoogtepunt: Das Oktoberfest, waar we op vrijdag tafels hebben gereserveerd! In de tent gaan we gezellig samen Duitse drankjes drinken uit echte Maßen, lekker Duits eten en natuurlijk dansen op de banken.
Op zaterdag is er ook nog tijd om de rest van de cultuur van München te ontdekken door bijvoorbeeld mee te gaan naar het Deutsche museum of Schloss Nymphenburg. Natuurlijk kan je ook zelf de stad verkennen of nog een keer naar Das Oktoberfest!

De deelnemersbijdrage zal €147 + €5 - €147 zijn.
Heb jij dit ook altijd al eens willen beleven? Schrijf je dan nu snel in!

Liebe Grüße,
Die Münchencie

Beschrijving van de reis:
Op donderdag 21 september zullen we afreizen per sprinter naar het prachtige München. Deze reis zal lang duren en om vast in de sfeer te komen wordt het zeker gewaardeerd als je je dirndill/lederhosen al aan hebt. 's Avonds verwachten we aan te komen en na een kort tripje met de tram komen we aan bij de camping, waar we de tenten op gaan zetten en heerlijk gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig het Oktoberfest te gaan bezoeken.

Vrijdag 22 september staan we lekker vroeg op om een ontbijtje te nuttigen en dan hobbelen we met z'n allen weer naar de tram om af te reizen naar het terrein. Eenmaal daar aangekomen kun je je vergapen aan hoe groot het is en hoe prachtig aangekleed. Waarschijnlijk zijn we wat te vroeg en zijn onze tafels nog niet vrij, dus heb je even de gelegenheid om rond te kijken en misschien al een attractie op de kermis uit te proberen voordat we naar binnen kunnen in de tent. Hier vermaken we ons dan voor 2-3 uur met drankjes drinken, Duits eten eten, dansen op banken en meezingen met de muziek. De rest van de dag ben je vrij om te doen wat je leuk vindt. We raden wel aan voldoende geld mee te nemen want het is niet heel goedkoop daar. Vast voor geestelijke voorbereiding: een biertje kost waarschijnlijk iets richting de 15 euro. Bij onze reservering zitten twee maß en een halve haan (of vegetarisch alternatief) per persoon inbegrepen.

Zaterdag 23 september is een vrije dag, je hebt dan per 5 personen een metrokaartje tot je beschikking en hiermee kun je bijvoorbeeld terug naar het Oktoberfest terein, of met de commissie mee naar Het Deutsche museum of het kasteel dat in de buurt van de camping ligt te bezoeken. Je kunt natuurlijke ook een willekeurige tram nemen om de stad verder te verkennen.

Zondag 24 september staan we lekker vroeg op om de tenten weer op te ruimen, alles in te pakken en de eerste beste sprinter naar huis terug te nemen. We hebben dan weer een lange reis voor de boeg, en aangezien iedereen waarschijnlijk een beetje moe is vinden en je dirndill/lederhosen misschien niet meer super fris zijn hoef je die dan ook niet meer aan te doen.

De (on)geschreven regels (in de biertent):

  • Als je van plan bent je hersencelletjes te verdrinken in de tent en je ogen bleken groter dan je maag, resulterend in het feit dat je maaginhoud weer geleegd werd via de verkeerde uitgang: dan wordt je de tent uitgezet door de beveiliging en dan is het feestje wel een beetje klaar voor je. Drink dus wel met mate ;)
  • Het is niet toegestaan om je drankje te atten en om op tafels te staan. Mocht je dit wel doen dan wordt je eruit gegooid door de beveiliging. Staan op de banken mag dan weer wel. En dansen zeker.