Japanreis

Ook dit jaar zal de SMCR weer een studiereis organiseren. Deze keer zullen 15 studenten afreizen naar het land van de rijzende zon: Japan. Op vrijdag 11 april vliegen we vanaf Schiphol naar Tokyo. Eenmaal aangekomen reizen we meteen door naar het wetenschapsmekka Tsukuba. Hier zullen we onder anderen de High Energy Accelerator Research Organisation (KEK) en het Advanced Institute for Science and Technology aandoen. Uiteindelijk reizen we vanaf Tsukuba terug naar Tokyo, om daar het Kavli Institute for Physics and Mathematics of the Universe en de University of Tokyo te bezoeken. Vanuit Tokyo reizen we per trein door naar Kyoto, maar niet zonder eerste een tussenstop te maken in Toki bij het National Insitute for Fusion Science. In Kyoto zelf bezoeken we de universiteiten van zowel Kyoto als Osaka en zullen we uiteindelijk ook de cultureel zeer interessante stad Nara bezichtigen.

De doelgroep van de reis zijn studenten die bezig zijn hun bachelor natuur- en sterrenkunde af te ronden of al aan hun master begonnen zijn. Dankzij sponsoring is het mogelijk deze reis aan te bieden voor 725 +/- 150 euro per deelnemer. Onder dit bedrag vallen alle kosten voor vervoer, overnachting en eten. De kosten voor mogelijke vrijetijdsbesteding dienen door deelnemers zelf betaald te worden. Voor deze reis geldt het reisreglement 2014 van de SMCR. Deze is te vinden op deze site onder het kopje Vereniging/Marie Curie Reizen/Algemeen.

Zou je nog vragen hebben over deze reis, spreek dan gerust één van de commissieleden aan of mail naar

De Sushcie:
Erik Abegg (voorzitter)
Mattias Terpstra (penningmeester)
Cas van den Bogaard (secretaris)
Jorn Biemans (verslaglegging)

Met dank aan

Logo FOMLogo NNV

De studiereizen en excursies van de Stichting Marie Curie Reizen worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting FOM en de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.