Zebra B.V.


Lijkt het je leuk om buiten je studie wat extra werkervaring op te doen? En wil je wat bijverdienen? Dan is deze kans misschien wat voor jou! Mijn naam is Jur en naast mijn master natuur- en sterrenkunde hier in Nijmegen werk ik al een paar jaar bij Zebra: een klein bedrijf hier in Nijmegen dat zich specialiseert in duurzame energie. Zo zijn we betrokken bij meerdere zonne-energie en andere duurzaamheids projecten in de regio. Naast dat dit heel interessant is, is het ook nog eens heel leuk om bij zo'n klein en dynamisch bedrijf te werken!

De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd, maar je duikt sowieso de wereld van de duurzame energie in. Bovendien heeft het verrassend veel raakvlakken met wat wij bij natuurkunde doen, maar dan meer met een maatschappij gerichte insteek. Ideaal om een paar uurtjes tot een dag per week met wat anders bezig te zijn dan de hardcore natuurkunde van de uni.

Voorbeelden van waarmee ik me zoal heb bezig gehouden sinds ik bij Zebra werk zijn:

  • Begeleiden van web development voor het peilen van lokale interesse naar warmtenetten.
  • Het uitzoeken van info over toepassingen van waterstof bij conventionele duurzame energieopwekking.
  • Contact met leveranciers voor het verkrijgen van info over elektrolyse toepassingen.
  • Meedenken over de richting van het bedrijf.
  • Het ontwerpen en uitwerken van verdienmodellen.
  • Nog vele kleine taakjes bij andere projecten!


Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe student/collega om ons te ondersteunen. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met mij op via ! Ik ben niet de eerste natuurkundige die bij Zebra werkt/gewerkt heeft, en gezien dit goed bevalt hebben we nog een speciaal kado voor de geïnteresseerde natuurkundigen: onder de inzendingen verloten we in totaal drie boekenbonnen van 50, 30 en 20 euro! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is mij een berichtje sturen met je email adres, dan ontvang je eenmalig een wat uitgebreider informatie mailtje, en nodigen we je vervolgens graag uit voor een kennismakings(video)gesprek.