Centraal-Europareis

Ieder jaar wordt er vanuit de SMCR een studiereis georganiseerd. Dit jaar gaat de reis naar Centraal-Europa. We vertrekken vrijdag 26 oktober en zijn maandag 12 november weer terug. We zullen maar liefst vier steden aandoen: Warschau, Praag, Wenen en Triëst! In Warschau zullen we o.a. het Copernicus Astronomical Center en het Institute of Plasma Physics and Laser Microfusion bezoeken. Praag heeft ons een heuze tokamak te bieden. In Wenen staan teleportatie van elektronen en The International Atomic Energy Agency van de United Nations op het programma. In Triëst staan een synchrotron en een vrije elektronenlaser die we willen bezoeken. Naast deze highlights is er nog veel meer gave fysica te beleven en zal er natuurlijk ook genoeg tijd zijn voor gezelligheid en cultuur!

De reis is bedoeld voor studenten, die in de laatste fase van de bachelor natuur- en sterrenkunde zijn of al aan hun master zijn begonnen. Dankzij sponsoring gaat de deelname 435 euro kosten met een marge +/- 75 euro. Bij dit bedrag is alles inbegrepen, dus ook etensgeld, behalve de kosten van je vrijetijdsbesteding. Voor de reis geldt het reisreglement 2012 van de SMCR. Dit reglement kun je vinden op deze site onder het kopje Vereniging/Marie Curie Reizen/Algemeen.

Let op dat het subsidiebeleid ten opzichte van voorafgaande jaren gewijzigd is. Van de faculteit en de SNUF kan eenmalig persoonsgebonden subsidie aangevraagd worden. Wanneer een deelnemer al eerder mee is geweest op een studiereis moet hij of zij de misgelopen subsidie van 200 euro zelf betalen.

Als je nog vragen hebt, schroom dan niet deze te stellen aan een van de commissieleden of te mailen naar .

De €ie:
Esther Gellings (voorzitter)
Robert Sokolewicz (penningmeester)
??? (secretaris en verslaglegging)

Met dank aan

Logo FOMLogo NNV

De studiereizen en excursies van de Stichting Marie Curie Reizen worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting FOM en de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.