Heb jij momenteel tijd over naast je studie en ben je op zoek naar een uitdagende bijbaan in de duurzame techniek? Dan zit je hier goed! Wij zijn WoonDuurzaam, een jong bedrijf dat Nederlandse huiseigenaren helpt hun woning zonder gedoe of frustratie gasloos of energieneutraal te maken. Wij zijn erg ambitieus, gevestigd in Amsterdam en werken door het hele land.

Een klant die bij ons binnen komt krijgt eerst contact met een van onze verkopers. Die inventariseert de wensen van de klant en zorgt dat er een goed beeld van het huis komt voor de rest van het team. Dan gaat het werkvoorbereidingsteam aan de slag. Eerst met een warmteverliesberekening op maat gemaakt voor het project. Aan de hand van deze berekening kunnen verschillende maatregelingen worden toegepast, waarvan de installatie van een warmtepomp bijna altijd een onderdeel is. Daarnaast kan er gedacht worden aan zonnepanelen, isolatiemaatregelingen, vloerverwarming, ventilatie en radiatoren.

Van het geselecteerde systeem wordt een calculatie met offerte gemaakt die de verkoper weer voorlegt aan de klant. Hier zit veel interactie tussen de verkoper en de bedenker van het plan om het uiteindelijke ontwerp zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de klant voor een goede prijs.

Is het plan verkocht, dan wordt er een technische schouw gepland om te kijken wat er allemaal moet gebeuren voor de uitvoering, dan worden alle benodigde matetrialen besteld, waarna opgeleide installateurs het eindprodut zullen plaatsen.

In dit process zijn er voor jou als natuurkunde student verschillende taken uit te voeren, maar er zijn ook overkoepelende taken uit te voeren die zich meer focussen op process verbetering binnen het bedrijf. De overkoepelende taken/projecten hebben ook potentie om te worden uitgevoerd als stage, zeker bij specialisatie in de SMI richting.

Voorbeelden van functies zijn:

  • Warmteverlies calculator
  • Systeem ontwerper en calculator
  • Werkvoorbereider
  • Ontwikkelaar geluidsberekeningtool (voorbeeld overkoepelend project)

Het werk is goed op afstand uit te voeren, maar het is ook altijd mogelijk een aantal dagen per week op kantoor te werken. De sfeer is hier erg gezellig, zeker doordat het nog een klein bedrijf is is er veel te leren van alle collega's. Er is wekelijks een borrel op donderdag of vrijdag om je collega's ook informeel te leren kennen.

Lijkt het jou dus leuk om in een snel groeiend team te werken aan de verduurzaaming van Nederland? Werk je graag samen in verschillende teams? Kun je goed projectmatig werken en heb je weinig moeite met het halen van deadlines? Wil je de impact van je werk zien binnen een paar maanden in plaats van over 20 jaar? Stuur dan een mail naar yuri@woonduurzaam.nl met je contactgegevens en wij zullen je terugbellen voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Kijk ook vooral op onze website woonduurzaam.nl voor meer informatie.