Nieuws


Belangrijke informatie

Romy 2022-04-01 14:03, laatste update 2022-04-02 21:01

Dit is een 1 april grap.

Zoals veel van jullie al weten, zou Marie Curie binnenkort gaan verhuizen naar de 5-gang. Er is vandaag echter een nieuwe ontwikkeling gekomen in de verhuizing. Door het ruimtegebrek in het Huygensgebouw, passen we helaas niet meer in de 5-gang. Tijdens het spoedoverleg van vanochtend is unaniem besloten om Marie Curie permanent te verhuizen naar Zeeland. Waar we ons precies zullen vestigen, is nog onduidelijk maar één ding is zeker: biermiddagen hebben binnenkort een uitzicht op de Noordzee.

Om dit heugelijke feit te vieren, kun je alleen vandaag een limited editie Marie Sticker bestellen: de Marie Curie Zeeland Sticker! De stickers zullen €0,69 per stuk kosten en zijn te bestellen via deze link.

Marie Wants You!

Romy 2022-03-24 11:16, laatste update 2022-03-24 11:25


Hé jij daar! Naar jou zijn we op zoek!

Ondertussen is het bestuursinteressemoment al even geleden maar ook als je er niet bij was, is dit bericht voor jou.

We zijn op zoek naar leden die volgend jaar bestuur willen doen. Heb je hier interesse in, neem dan vooral contact op met een van ons zodat we een meeloopmomentje met je kunnen inplannen! Hier kun je meer te weten komen over een bepaalde functie en over wat besturen precies inhoudt. Ook mag je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt!

Lijkt het je leuk om volgend (lustrum)jaar bestuur te doen? Stuur dan een kort mailtje (geen sollicitatie/motivatiebrief) naar vóór 15 april en dan plannen we een gesprekje met je in!

Liefs,
Het Bestuur

GEZOCHT: RAGweek veilingstukken

Romy 2022-02-16 18:02

Lieve Marieërs,

De RAGweek komt al langzamerhand in zicht! Van 9 tot 16 maart staat de hele universiteit in het teken van de RAGweek waarin we allemaal zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor 2 goede doelen! Dit jaar steunt de RAGweek de Jerome Damey Foundation en Stichting Straatmensen.

Wij als Marie Curie willen hier graag ons steentje aan bijdragen. Traditiegetrouw houden we daarom natuurlijk weer een RAGweek veiling, maar zonder veilingstukken kan er natuurlijk geen veiling worden gehouden! Daarom roepen we jullie allemaal op om diep in je studentenkamer (of een andere kamer) te graven om mooie RAGweek veilingstukken te vinden om het goede doel te sponsoren!

Mocht je (pracht) veilingstukken gevonden hebben, kun je dit mailen naar zodat we de stukken tijdens de RAGweek veiling kunnen veilen volledig voor de goede doelen!

Liefs,
Het Bestuur

Bestuurswissel

Romy 2021-08-02 20:02, laatste update 2021-09-20 09:39


Lieve Marieërs,

Afgelopen zaterdagnacht is er een einde gekomen aan het bestuursjaar van het 49e bestuur van Marie Curie. Zij hebben het stokje doorgeven aan ons als 50e bestuur. Graag bedanken we ze voor hun inzet dit jaar waarin ze ondanks de coronacrisis en de lockdowns toch voor alle leden een ontzettend leuk jaar neer hebben weten te zetten. In het bijzonder willen we ze nog bedanken voor hun harde werk voor de statutenwijzigingen.

Over drie weken gaat de introductieweek van start. Wij kijken erg uit naar het verwelkomen van de nieuwe eerstejaars en de start van een leerzaam en gezellig jaar. Hopelijk een jaar waarin we elkaar weer veel kunnen zien in de collegezalen en jullie 'BESTUUUUR' kunnen roepen in het nieuwe (tijdelijke?) Zuid zodat wij aan komen sprinten met nieuwe versnaperingen.

Nog een fijne vakantie en tot snel!

Heel veel liefs,
Het 50ste bestuur


Afscheid 49e Bestuur der S.V. Marie Curie

Job 2021-08-02 18:07, laatste update 2021-09-20 09:40

Lieve allemaal,

Ondanks dat de wereld zo goed als op slot zat, hebben wij een top jaar gehad bij Marie. Het begon allemaal met ons liedje dat een grote hit was bij de eerstejaars en eindigde met het passeren van de statutenwijziging, waar we enorm trots op zijn.
Ondanks corona hebben we jullie nog vaak mogen zien bij de online activiteiten en die paar biermiddagen, waarvan we erg hebben genoten.
We geven vol vertrouwen het stokje per vandaag door aan het 50e bestuur!
Tot snel!

Veel liefs,
Het 49e bestuur


Bekendmaking 50e Bestuur der S.V. Marie Curie

Job 2021-05-19 20:55, laatste update 2021-07-05 10:51

Lieve allemaal,

Met trots presenteren wij het 50e kandidaatsbestuur der S.V. Marie Curie. Het kandidaatsbestuur heeft zich als volgt gevormd:
Voorzitter: Tycho Jongens
Secretaris: Romy Vermaak
Penningmeester: Ida DiVincenzo
Commissaris Extern: Fabian Delforge
Commissaris Intern: Anna Billekens
Algemeen Bestuurslid: Marcel Valize
V.l.n.r.: Marcel Valize, Romy Vermaak, Anna Billekens, Tycho Jongens, Fabian Delforge, Ida DiVincenzo

Via deze video kun je het enthousiaste 50e kandidaatsbestuur leren kennen.
Veel kijkplezier!

RAGweek 2021

Ilsa 2021-04-07 19:34

De ragweek 2021 gaat weer bijna van start!
Dit jaar is de ragweek van 8 t/m 15 april, en wordt er geld ingezameld voor de goede doelen 'Right to play' en Stichting 'De Hond Kan De Was Doen'. Als je meer wilt weten over de doelen, kijk dan vooral even op deze website!

Wij als bestuur doen natuurlijk graag mee met het inzamelen van geld voor deze mooie bestemmingen. Daarom hebben wij voor vrijdag 9 april een Bake Along georganiseerd, en houden we op donderdag 15 april 's avonds een veiling!
Wil jij graag wat bijdragen aan de ragweek? Je kunt uiteraard meedoen met de activiteiten, maar ook spullen om te verkopen op de veiling zijn welkom! Dus heb je nog iets van waarde liggen waar je eigenlijk vanaf wil? Stuur dan een mailtje naar .

We hopen je snel te zien bij de activiteiten!
Liefs,
Het Bestuur

Nationale Master Open dag/National Master Open day

Ilsa 2021-02-21 20:37

English follows Dutch

De Nationale Master Open Dag komt er weer aan!

De Landelijke Masterdag is een initiatief van vereniging SPiN, vereniging Studenten Physica in Nederland. Het doel is om iedere bachelorstudent natuurkunde (of natuurkunde gerelateerd) de mogelijkheid te geven om een informeel doch informatief gesprek te voeren met alle natuurkunde opleidingen van Nederland. Op deze dag kan jij elke natuurkundige masteropleiding in Nederland bezoeken zonder dat je het hele land door hoeft te reizen.

Dit jaar zal het event online plaatsvinden via Gather.town. Hier kun je door het evenement 'lopen' met je eigen avatar. En net zoals op de fysieke dag kun je de verschillende master specialisaties bezoeken, posters bekijken en met studenten praten via een video-verbinding.

Deze Masterdag zal plaatsvinden op zaterdag 6 maart 2021 in twee verschillende tijdsblokken (10:15-12:00 en 13:00-14:45).

Voor meer informatie en om je te registeren voor een van de tijdsblokken, bezoek onze website: masterdag.verenigingspin.nl

English follows below
The National SPiN Physics Masterday is an initiative from SPiN, the national association for physics students in the Netherlands. The goal of the event is to give each bachelor Physics (or Physics related) student the opportunity to have an informal yet informative talk with universities from all over the Netherlands. The day is designed to check out all the Physics masters within a few hours, so there is no need to visit the different master fairs individually.

This year the event will take place online at Gather.town. Here you can 'walk' through the event with your own avatar. And just as in the physical fair you can go to different master specializations, view posters and talk to students through video chat.

The Masterday will be held on Saturday, March 6, 2021 in two different time slots (10:15-12:00 and 13:00-14:45).

For more information and to register for one of the time slots, visit our website: masterdag.verenigingspin.nl

Mogelijke statutenwijziging 2021

Emma 2021-02-05 14:31

Hoi lieve allemaal,

Tijdens ALV2 is besloten dat we verdere stappen gaan nemen om het wijzigigen van de statuten tijdens ALV3 ter stemming te brengen. Echter, we hebben moeten beslissen om deze statutenwijziging tijdens het vierde kwartaal te doen. Dit hebben we besloten, omdat aan het licht is gekomen dat er nog wel wat discussiepunten zijn en er nog een aantal dingen geschreven moeten worden. Ook is er nog een nieuwe wet die begin deze zomer in gaat, waardoor er nog meer wijzigingen moeten komen. Verdere informatie over wanneer de ALV hiervoor plaats zal vinden, volgt nog.
Een hoop technische dingen dus, maar we zijn als bestuur heel enthousiast om hierin te duiken. Ook de inloopmomenten zullen doorgaan. Afgelopen woensdag 3 februari hebben we de statuten al voor een groot deel besproken zoals ze nu zijn. Dit willen we woensdag 10 februari afmaken en dan al de eerste wijzigingen laten zien die we willen gaan doen. Er zijn namelijk ook al een hoop dingen wél duidelijk. We zullen 10 februari om 12:30 uur starten.
Als je nog vragen hebt, kan je ons altijd mailen. Het aanbod om een afspraak met ons te maken, zoals in het vorige bericht is vermeld, staat nog steeds.

Liefs, het bestuur

Nieuwe MarieTruien en -Vesten

Agnes 2020-12-27 13:17, laatste update 2020-12-27 13:20

Lieve Marieërs,

Er komen weer gloednieuwe MarieTruien en -Vesten! Ze krijgen de mooie kleur `New French Navy' met het `Marie logo E-veld' ontwerp op de achterkant. De truien en vesten zijn zelfs in heren- en damesmodellen te verkrijgen!

Als je graag een trui of vest wil bemachtigen, plaats je bestelling dan vóór 10 januari 2021 via deze link. Hier kun je ook gelijk de kleur en het ontwerp zien. Ze zullen 22 +/- 3 euro per stuk kosten.

Groetjes,
Het Bestuur

Voor scholieren: Sfeerimpressie Nijmegen

Ilsa 2020-11-06 18:08, laatste update 2020-12-02 14:14

Beste scholieren,

Leuk dat je geïnteresseerd bent in studeren in Nijmegen en de studie Natuur- en Sterrenkunde. Helaas is het dit jaar niet meer mogelijk om een Open Dag of meeloopdag te organiseren op onze mooie campus in Nijmegen en jullie de sfeer van Nijmegen te laten proeven.

Onze leden en PR-commissie hebben daarom voor jullie een kort filmpje gemaakt om een kleine sfeerimpressie te geven van studeren in Nijmegen (en onze studievereniging Marie Curie) die je kunt bekijken via deze link. Je kunt ook wat rondkijken op onze website om meer te leren over Marie Curie: de studievereniging voor Natuur- en Sterrenkunde in Nijmegen. Als je nog vragen hebt over de studie, studievereniging of iets anders gerelateerd aan de studiekeuze kun je gerust mailen naar .

Wij wensen jullie veel succes bij jullie studiekeuze en hopelijk zien we jullie volgend jaar terug op onze studie!

Met vriendelijke groet,
De PR-commissie van S.V. Marie Curie

Voor aankomende studenten: Introductie Website!

Ilija 2020-07-23 19:02

Lieve aankomende natuurkundigen,

Daar is die dan eindelijk: de Introductie Website!. Hier vind je informatie over het programma, de mentorgroepjes, de contactgegevens van de organisatie en een samenvatting van alle belangrijke informatie die we ook tijdens de introductie zullen behandelen!

Het programma is nog aan verandering onderhevig en die zullen allemaal op de website komen te staan zodra ze bekend zijn. Houd dus de site goed in de gaten! Jullie mentoren zullen jullie ook op de hoogte houden van belangrijke veranderingen!

De CoCo heeft al superveel zin om jullie allemaal te ontmoeten tijdens de intro! Tot 23 augustus!

Groetjes,
De CoCo

Voor aankomende studenten: Vertraging introductie website

Ilija 2020-07-16 11:24

Beste aankomende studenten,

Zoals in de uitnodigingsmail voor de introductie is vermeld zou er morgen op 17 juli de introductiewebsite hier gepubliceerd worden. Echter door technische problemen gaat dit helaas niet lukken. De introductie website zal hierdoor pas op 24 juli hier geplaatst worden.

Excuses voor het ongemak!

Fijne zomer en vriendelijke groeten,
Namens de CoCo
Ilija Milutin

Voor scholieren: online proefcollege 18 mei

Kees 2020-05-15 12:01

Lieve aanstaande studenten,

Voor de laatste vragen kunnen jullie op maandag 18 mei een zoomgesprek met de studieadviseur en een student bijwonen. Wij (natuur- en sterrenkunde studenten) vinden het echter erg jammer dat jullie geen mogelijkheid meer hebben tot een proefstudeerdag of proefcollege. Om je toch een voorbeeld te geven van wat voor stof je bij onze opleiding tegen kunt komen, organiseren we samen met een docent van de opleiding een interactief college over het Standaardmodel: de theorie die de allerkleinste deeltjes beschrijft en omschrijft hoe ze met elkaar omgaan. In dit college zul je zien dat er nog bergen natuurkunde is naast de middelbare school en dat je met een minimaal aantal aannames een verbazingwekkende hoeveelheid natuurkunde kunt verklaren! Dit interactief college zal plaatsvinden zal op maandag 19 mei om 12:15 beginnen en ongeveer 35 minuten duren. Klik hier om je op te geven.

Hopelijk tot dan,
Bob, Camille , Ilija en Lauren

Bekendmaking 49ste kandidaatsbestuur

Ilija 2020-05-12 18:00

Het is mij een eer en waar genoegen het 49ste kandidaatsbestuur van Marie Curie bekend te maken:

-Kandidaatsvoorzitter:
Emma Spierings
-Kandidaatssecretaris:
Job van Hussen
-Kandidaatspenningmeester:
Agnes van Hoof
-Kandidaats commissaris extern:
Daniel Lourens
-Kandidaats commissaris intern:
Ilsa Lameris
-Kandidaats commissaris educatie:
Maarten de Dreu

In deze korte video zullen zij zich even kort voorstellen.

We wensen hen veel plezier en succes!

Namens het 48ste bestuur

Voor scholieren: Sfeerimpressie Nijmegen

Ilija 2020-04-29 11:08, laatste update 2020-09-30 13:00

Beste scholieren,

Leuk dat je ge"interesseerd bent in studeren in Nijmegen en de studie Natuur- en Sterrenkunde. Helaas is het dit jaar niet meer mogelijk om een Open Dag of meeloopdag te organiseren op onze mooie campus in Nijmegen en jullie de sfeer van Nijmegen te laten proeven.

Onze leden en PR-commissie hebben daarom voor jullie een kort filmpje gemaakt om een kleine sfeerimpressie te geven van studeren in Nijmegen (en onze studievereniging Marie Curie) die je kunt bekijken via deze link. Je kunt ook wat rondkijken op onze website om meer te leren over Marie Curie: de studievereniging voor Natuur- en Sterrenkunde in Nijmegen. Als je nog vragen hebt over de studie, studievereniging of iets anders gerelateerd aan de studiekeuze kun je gerust mailen naar .

Wij wensen jullie veel succes bij jullie studiekeuze en hopelijk zien we jullie volgend jaar terug op onze studie!

Met vriendelijke groet,
De PR-commissie van S.V. Marie Curie

Corona update

Tom 2020-04-17 15:15, laatste update 2020-09-30 13:00

Lieve leden, begunstigers en re"unisten,

Gisteren heeft de overheid jammer genoeg tot 1 juni een verbod gesteld op alle bijeenkomsten. Dat is erg spijtig, maar wel nodig gezien de verspreiding van het virus. De universiteit heeft hier ook gehoor aan gegeven door toetsing en onderwijs op de campus te schrappen tot 1 juni en naar digitale alternatieven te zoeken. Ook de studiewerkplekken op de campus zijn vanaf nu gesloten.

Dit betekent ook dat we als vereniging slecht nieuws hebben: alle activiteiten zijn tot 1 juni geschrapt. We betreuren dit ten zeerste, maar we doen samen met de commissies ons best om te kijken wat er verschoven kan worden en waar digitale alternatieven mogelijk zijn.

Naast slecht nieuws is er gelukkig ook goed nieuws. Voor de mensen die de gezelligheid van de Zuidkantine missen en graag weer in contact komen met anderen studiegenoten is er een digitale Zuidkantine opgezet op Discord. Je hoeft geen account te hebben en je de link hier vinden.

Daarnaast, om jullie te helpen met inspiratie verzamelen voor wat je kunt doen gedurende deze quarantaine, gaan we een What to do in quarantine? beginnen. We gaan proberen idee"en voor wat je kunt doen in deze tijden te delen met elkaar. Hier hebben we wel jullie hulp bij nodig: heb je inspiratie voor dingen die je zou kunnen doen om de quarantaine beter door te komen, stuur het dan naar bestuur@marie-curie.nl en dan zullen wij het toevoegen aan de lijst. Eind deze week/begin volgende week zullen we de eerste versie op de site zetten om jullie te helpen de verveling tegen te gaan. Je kunt ons de komende weken altijd idee"en blijven sturen en dan zullen wij ze toevoegen!

We willen iedereen succes en een goede gezondheid wensen in deze rare periode en we hopen jullie weer met veel gezelligheid en leuke activiteiten te kunnen ontvangen na 1 juni. Mocht je daarnaast nog vragen of opmerkingen hebben, kun je altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

What to do in quarantaine? op de Mariesite!

Ilija 2020-04-16 13:41

Hoi lieve leden,

De What to do in quarantaine is nu ook te vinden op onze site! Hij is hier te vinden.

Groetjes,
Het 48ste bestuur van S.V. Marie Curie

What to do in quarantaine?

Ilija 2020-04-02 18:22, laatste update 2020-09-30 13:00

Als bestuur hebben wij voor onze leden een "What to do in quarantaine?"-lijst gestart. Op deze lijst voegen we ideeen en inspiratie voor dingen die je zou kunnen doen in deze unieke tijden.
De lijst is te vinden in de Marie Curie Discord (de link hiervoor is te vinden in de Marieminder en de Corona-update mail van het bestuur of te verkrijgen door een bericht te sturen naar het bestuur).
Iedereen is welkom zijn of haar ideeen te delen door deze op te sturen naar en dan zullen wij deze lijst updaten.

We wensen jullie veel gezondheid en sterkte in deze tijden!
Kusjes, het 48ste bestuur der S.V. Marie Curie

COVID-19 Update

Ilija 2020-03-16 15:57

Beste Leden, Begunstigers en Reünisten,

Zoals jullie vast al weten heeft de Nederlandse overheid en daarmee de Radboud Universiteit maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona virus in te dammen. Zo is al het fysieke onderwijs tot en met 6 april geschrapt. Ook voor de vereniging hebben deze maatregelen bepaalde gevolgen.

Alle activiteiten zullen tot en met 6 april tot nader orde geschrapt worden. De workshop, het beerpong toernooi, de studiemiddagen, het symposium en de biermiddag gaan dus niet door. We betreuren dit ten zeerste, maar de gezondheid van onze leden staat voorop.

Daarnaast zijn de Noord en Zuid kantine in deze periode ook gesloten. In de URD is maar een beperkt aantal zitplekken beschikbaar en het aantal werkplekken op het Huygens zal ook beperkt worden.

Het laatste nieuws van de universiteit omtrent het Corona virus is te vinden op: https://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/coronavirus-radboud-universiteit/laatste-nieuws-radboud-universiteit-en-coronavirus/

We wensen iedereen het beste en een fijn weekend. De mensen die ziek op bed liggen wensen we beterschap.

Met vriendelijke groet,
Het 48ste bestuur